donderdag 20 augustus 2015

De Anansiboom in Openluchtmuseum zoekt vertellers

Verhalenmaker Wijnand Stomp zoekt vertellers met een Afro-Caraïbische achtergrond voor een nieuwe presentatie in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem: de Anansiboom. De Anansiboom start vanaf april 2016 in het Nederlands Openluchtmuseum met voorstellingen en verhalen rondom de Anansiboom. Het museum en Wijnand zijn hiervoor op zoek naar enthousiaste verhalenvertellers, of degenen die dit willen worden. Meer informatie op de website van het Openluchtmuseum.

Wijnand Stomp is Verteller van het Jaar 2013 en Pearl of the Dutch Caribbean. Samen met Jean Hellwig, initiator van het multimediaproject Anansi Masters, en het Nederlands Openluchtmuseum creëert hij een vaste plek voor de traditie van het Anansi verhaal.

Op 5 september 2015 speelt Wijnand Stomp tweemaal 'Tante Jewels' Slavernij Show" in het Openluchtmuseum. Aansluitend geeft hij een toelichting op het project de Anansiboom.
Bij uitgeverij Holland publiceerde Wijnand een compilatie van zijn mooiste Anansi verhalen: Mister Anansi leert de wereld lachen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten